Romme Alpin ligger på ett ungefär en mil utanför Borlänge. Borlänge ligger i sin tur i södra Dalarna. På skidanläggningen finns ett trettiotal olika nedfarter från två olika toppar. Högsta fallhöjd är på 275 meter. Orten har även toppmoderna 6-stols Expressliftar. Möjligheterna till en varierad skidåkning är ganska goda. Nybörjarområdet lämpar sig utomordentligt för oerfarna åkare. Det har utvecklats under de senaste åren med en flackare lutning. Där används en knapplift som är väldigt enkel att hantera.

romme alpin

Under säsongen 2012-2013 blev orten den sjätte mest välbesökta skidanläggningen i Sverige. Utanför fjällvärlden är Romme Alpin ett av de bästa valen i Sverige för den som vill uppleva skidåkning av hög klass. Resmålet är utmärkt för dagsresor, men passar också bra för weekendresor. Dessutom är det miljövänligt att åka till Romme Alpin. Det krävs ingen flygresa utan det ligger bara några tiotal mil från storstäder som Stockholm och Uppsala. För den som inte vill resa utomlands är det ett bekvämt alternativ för att åka skidor utför. Det går att åka på morgonen, åka hela dagen och vara hemma till kvällen.

Romme Alpin är privatägt och hela skidanläggningen drivs av samma ägare. Där ingår restauranger, liftar, Ski Lodge, skidskola, uthyrning och en del annat. Allt drivs i samma regi. Målet är att gästen alltid ska få ett trevligt bemötande och service av hög kvalitet.

Hur fungerar en dagsresa till Romme Alpin?

Romme Alpin passar bra för dagsturer. En typisk dagstur så anländer man till skidanläggningen vid 10-tiden. Sedan är det bara att njuta av nypreparerade backar och en härlig dag med skidåkning. Personalen erbjuder god service och det finns både skiduthyrning och skidlärare tillgängliga att förboka inför resan. När liftarna stäng sker avresa från Romme Alpin. Eftersom avståndet till orten inte är så långt hinner man hem samma dag vid en dagsresa. Avståndet till Stockholm är till exempel 22 mil.